"Kymen Luomulaakso" tutustui tapahtumaan molempina päivinä. Tarkempia tietoja http://www.mtk.fi/herkkujen_suomi/etusivu/fi_FI/etusivu/ , mutta lyhyesti; näin suurta lähiruokatapahtumaa ei ole koskaan aikaisemmin Suomessa järjestetty. Kävijöitä oli noin 56 000. Kävin tapahtumassa lähinnä katsomassa, miten Kymenlaakson luomutuotteet ovat edustettuina ja millainen on maakuntamme luomu-kokonaisuus verrattuna muuhun Suomeen. Tapahtuma-alue oli jaettu niin, että maakunnat olivat edustettuina kukin omalla osastollaan, joten vertaaminen oli helppoa. Kymenlaakso ja Etelä-Karjala olivat yhdessä, eikä heidän osastollaan ollut yhtään luomutuottajaa myymässä tai esittelemässä tuotteitaan. Tosin vastaavia osastoja oli muitakin, kuten Kainuu ja Lappi, kun taas Uusimaan tuotteista suurin osa oli luomua. Eräs asia joka kiinnitti huomiotani monen tavanomaisen tuotteen kohdalla oli maininta "lisäaineeton". Halutaanko tavanomaisesti tuotetusta tuotteesta kenties antaa "luomuinen" kuva?
Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan yhteinen osasto |
Ainoa paikalla ollut luomuhanke oli Varsinais-Suomen "Luomuvakka". Kävin tutustumassa osastoon ja keskustelemassa hankepäällikön kanssa. Ajatuksena oli tutustua "oikeaan" hankkeeseen; millä toimenpiteillä hanke etenee, millaista materiaalia tuotettu jne. Osastolla oli jaossa esite hankkeesta, jossa kerrottiin tavoitteista ja syystä, miksi hankkeeseen on lähdetty. Lisäksi jaossa oli tarroja, postikortteja, luettelo alueen luomutuottajista ja pieniin pussiin pakattua "luamupiapoa". Myös tässä hankkeessa oli aluksi esiselvityshanke, jonka tuotoksena tämä hanke syntyi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti